4,00 €
GAL Komplex kuracích chrupaviek
GAL Komplex kuracích chrupaviek
GAL Komplex kuracích chrupaviek
GAL Komplex kuracích chrupaviek
GAL Komplex kuracích chrupaviek
GAL Komplex kuracích chrupaviek

GAL Komplex kuracích chrupaviek

EAN číslo :
GAHUPZ34
33,20

Enzymaticky predtrávený (hydrolyzovaný) extrakt z kuracích chrupaviek vyrobený vo Francúzsku, ktorý obsahuje nielen kolagén v chrupke, ale aj ďalšie zložky takzvanej chrupavku tvoriacej extracelulárnej matrice. Okrem kolagénu typu II teda prirodzene obsahuje aj kyselinu hyalurónovú a aminoglykány, najmä chondroitín sulfát v prirodzenom forme. 

Neprekračujte odporúčanú dennú dávku! Nie je určené ako náhrada pestrej a vyváženej stravy a zdravého životného štýlu. Uchovávajte mimo dosahu detí.

Hlavní kategorie >Produkty
K obľúbeným
Odporúčam
Porovnanie
Tlačí
OTÁZKY K VÝROBKU
Podrobnosti
Zloženie
Podrobnosti

Komu odporúčame GAL komplex kuracích chrupaviek?

Ak chceme zlepšiť stav našej pokožky, vlasov, nechtov alebo črevnej sústavy, alebo naším cieľom je spomalenie starnutia, tak jednoznačne je vhodné zvoliť si niektorý náš výrobok s obsahom kolagénových peptidov.

Odporúčame ich aj v tom prípade, ak chceme zlepšiť vyslovene stav našich kĺbov, ale v tomto prípade je vhodné doplniť ich užívanie aj GAL komplexom kurkumínu alebo výrobkom Biocurcumin+ Forte. Ak po 2-3 mesiacoch pozorujeme, že postačujú na dosiahnutie adekvátneho stavu, tak týmto riešením pochodíme najvýhodnejšie, ale ak sa náš stav nezlepší ani po mesiacoch v dostatočnej miere, je vhodné skúsiť aj náš nový komplex kuracích chrupaviek s obsahom Chondractiv® alebo UC-II chrupavkový komplex.

Je veľmi individuálne, u koho ktorý z týchto dvoch je viac účinný, ale vo všeobecnosti je možné konštatovať, že UC-II je účinnejší v prípade ťažkostí autoimunitného pôvodu (reumatoidná artritída), kým Chondractiv® skôr pri ťažkostiach z dôvodu opotrebovania. Ak výrobok neprináša očakávané výsledky ani po dvoch mesiacoch užívania, je vhodné zvoliť si iný výrobok.

Samozrejme, je možné zistiť, ktorá je pre nás najvhodnejšia účinná látka, ak začneme užívať všetky tri výrobky s obsahom kolagénu a doplníme ich s komplexom kurkumy a s Biocurcumin+ Forte, potom časom vynecháme raz jeden, raz druhý. V takýchto prípadoch je vhodné začať s Chondractiv® a s UC-II® a ak sa ťažkosti nevrátia ani po skončení ich užívania, ostať pri kolagénových peptidoch.

3 hlavné typy výrobkov s obsahom kolagénu

Väčšina bielkovín v organizme cicavcov je kolagénového typu, totiž pokožka, kosti, cievy, väzivo a väčšina orgánov sa skladá z nich. Doteraz bolo identifikovaných 28 bielkovín kolagénového typu, ale viac ako 90% kolagénových bielkovín, z ktorých sa náš organizmus skladá, patrí do I. typu. II. typ je tiež významný, ale ostatné tvoria iba nepatrné množstvo.

  1. Výrobky obsahujúce kolagén I. typu (želatína a kolagénové peptidy)

Často sa označuje ako I+III. typ, pretože popri I. type je vždy aj malé množstvo III. typu. Vyrába sa z kože a/alebo z kostí. Je to univerzálny typ kolagénu, ktorý má priaznivý vplyv nielen na kĺby, ale aj na pokožku, vlasy, nechty, črevnú flóru, črevnú sliznicu, kosti, svalstvo.

Priaznivý vplyv na kĺby má vďaka svojim výsledkom ohľadom vplyvu na viskozitu a množstvo kĺbovej tekutiny.

Popri tom, že kĺby, teda chrupavky tvorí kolagén II. typu, aj kolagén I. typu obsahuje jednotky stavby II. typu (aminokyseliny v správnom pomere a špeciálne peptidy), takto nepriamo aj tento je schopný zabezpečiť jednotky stavby kolagénových bielkovín II. typu chrupaviek.

Okrem toho, na kolagén I. typu sa oplatí pozerať aj ako na zdroj kalórií a bielkovín pre jeho zvláštny profil aminokyselín. V skutočnosti by bolo ideálne, ak by sa tretina nášho príjmu bielkovín pochádzala z kolagénu (vývar z kostí, koža, paprčkový perkelt, držky, huspenia atď.)

Výrobky s obsahom kolagénu typu I: želatína a hydrolizované kolagény, iným slovom kolagénové peptidy. Želatína je predstrávená v malej miere, tým pádom je to veľmi ťažko stráviteľná obria bielkovina o veľkosti 50-100 daltonov, kým kolagénové peptidy sú predstrávené vo väčšej miere, v ideálnom prípade pod veľkosť 8 tisíc daltonov. Vďaka svojej miernej veľkosti sa dostanú do krvného obehu aj cez tzv. peptidové kanály, netreba ich teda ani stráviť. GAL kolagénové peptidy sú o veľkosti do 5 tisíc daltonov.

Medzi surovinami s pôvodom z bravčoviny, hovädziny či rybaciny nie je významný rozdiel, iba ich obsah Neu5Gc. Ich typické účinné množstvo sa pohybuje medzi 5-15 g denne a síce účinnosť kolagénu s pôvodom z rybaciny v množstve 2,5 g denne bola dokázaná jedným výskumom, charakteristické sú dávky okolo 10 g za deň.

  1. Nedenaturovaný a počas trávenia nedenaturujúci sa kolagén II. typu

Prakticky surové chrupavky, z ktorých sa vytvorí taká forma „soli”, aby boli odolné tráveniu a aby sa v surovom stave boli vstrebané lymfatickými orgánmi formy našich mandlí, nachádzajúcimi sa v našom tenkom čreve a po tom, čo sa dostanú do lymfatického obehu, nastavili náš imunitný systém tak, aby znížili alebo prekazili imunitné útoky proti našim vlastným kĺbom (t. j. tvorbu protilátok) a tým aj vzniknuté zápaly.

Pre trenie v kĺboch sa bielkoviny chrupaviek môžu denaturovať, ktoré organizmus môže považovať za cudzie bielkoviny a môže spustiť reakciu proti nim. Túto reakciu pomáhajú brzdiť kolagény tohto typu. Sem patrí UC-II, čo je hlavnou účinnou látkou GAL UC-II chrupavkového komplexu a jedna ďalšia účinná látka, ktorá je tiež vyrobená z kuracích chrupaviek. Ich účinky sú špecifické pre kĺby.

Všeobecná denná dávka tohto kolagénu je iba 0,04 g, t. j. 40 mg (vo forme soli, pre samotný kolagén II. typu je ešte nižšia).

  1. Čiastočne hydrolyzovaná matica chrupavkového kolagénu alebo chrupavková extracelulárna matica

Sem patriace suroviny obsahujú prakticky kompletnú extracelulárnu maticu chrupaviek, t. j. nielen kolagénovú bielkovinu II. typu, ale aj ostatné aminoglykány (najmä chondroitín sulfát) a kyseliny hyalurónové. Kolagény II. typu teda v tomto prípade sú prítomné v čiastočne hydrolyzovanej (čiastočne predstrávenej) forme, neostanú v surovej forme, nevytvoria orálnu tendenciu spomínanú u predošlého typu, ale zabezpečujú stavebný materiál pre chrupavky aj bezprostredne, nielen nepriamo ako I. typ.

Popritom obsahujú aj iné, už spomínané zložky kĺbov a kĺbovej tekutiny, nie ako pridané, ale ako časť prirodzenej matice, preto postačuje z nich aj oveľa menšie množstvo. Najviac sa podobá polievke uvarenej jemne, na miernom ohni z chrupaviek, čo je možné považovať za jej štandardizovaný, kontrolovaný, instantný koncentrát.

Suroviny nachádzajúce sa na trhu sú získané z chrupaviek ošípaných, hovädzieho dobytka, rýb alebo kurčat, ďalej existuje aj verzia získaná z vnútornej membrány škrupiny vajec. V jednotlivých variantoch sa líši pomer kolagénu II. typu, aminoglykánov a kyseliny hyalurónovej, ale v podstate sú rovnaké.

Tieto tiež vplývajú predovšetkým na kĺby prostredníctvom zvýšenia tvorby kĺbovej tekutiny a ako bezprostredný stavebný materiál, ale do určitej miery majú priaznivý vplyv aj na pokožku vďaka svojmu obsahu kyseliny hyalurónovej, aj keď nie taký veľký ako kolagén I. typu.

Ich typická denná dávka je 500-2000 mg.

Náš najnovší výrobok s obsahom kolagénu, Komplex kuracích chrupaviek

Už disponujeme s dvoma z 3 typov výrobkov s kolagénom: 3 typmi z prvého typu (GAL kolagénové peptidy z rybaciny, hovädziny a bravčoviny), ďalej z druhého typu s GAL UC-II chrupavkovým komplexom. Konečne sa už v našej ponuke nachádza aj tretí typ tým, že sa objavil GAL komplex kuracích chrupaviek.

Odporúčaná denná dávka je 1,5 g.

 

Zdroje:

  1. Sylvie Ricard-Blum: The Collagen Family. Cold Spring Harb Perspect Biol. 2011 Jan; 3(1): a004978.
  2. Szpak, Paul (2011). "Fish bone chemistry and ultrastructure: implications for taphonomy and stable isotope analysis". Journal of Archaeological Science 38 (12): 3358–3372.
  3. Fontana et al. (Long-term effects of calorie or protein restriction on serum IGF-1 and IGFBP-3 concentration in humans. Aging Cell. 2008 Oct; 7(5): 681–687.4.
  4. Bodo Melnik: Dietary intervention in acne - Attenuation of increased mTORC1 signaling promoted by Western diet. Dermatoendocrinol. 2012 Jan 1; 4(1): 20–32.
  5. Trepanowski et al.: Impact of caloric and dietary restriction regimens on markers of health and longevity in humans and animals: a summary of available findings. Nutrition Journal 2011, 10:107
  6. Y. Ewald et al., “Dauer-independent insln/IGF-1-signalling implicates collagen remodelling in longevity,” Nature, doi:10.1038/nature14021, 2014.
  7. Proksch et al.: Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(3):113-9.
  8. Schwartz et al.: Ingestion of BioCell Collagen(®), a novel hydrolyzed chicken sternal cartilage extract; enhanced blood microcirculation and reduced facial aging signs . Clin Interv Aging. (2012)
  9. Kantor, I et al. 2002. Results of a Study Evaluating the Use of a Dietary Supplement Formula in the Management of Age-Related Skin Changes in Women with Moderate to Severe Wrinkling of the Periorbital Area. Journal of the American Nutraceutical Asscociation. Vol 5, No.2
  10. DERMSCAN study, 2008, Lyon France. Cutaneous properties of hydrolyzed collagen
  11. Ito et al.: Sebum secretion-blocking composition, and food or beverage containing same. US 8,969,523 B2 (2015 március 3.)
  12. ,RandazzoS.D.,BrunoC(1982)"effectofgelatincysteineonhairafterathreemonthstreatment“, J.Soc.Cosmet.Chemists33,95.
  13. D.,MorgantiP,(1982)titled:"Theinfluenceofgelatincysteinesupplementationontheaminoacidscompositionofhumanhair",acceptedforpresentationonXVIintern.CongressofDermatology May23-28Tokyo.
  14. Morganti P., Bruno C. Colelli G (1983) Geltina-cistina. Cheratogenesies trutturapilifcra Boil, Soc, It. Biol.Sper 59:20.
  15. P. DE Padova, A. TOSTI, titled: “Gelatin -Cyctine in Seborrheic Alopecia”, department of dermatology university of Bologna –Italy, February 15, 1985. J Appl. Cosmetol 1968;4;55-60 (April/June 1986).
  16. Morganti P., G. Fabrizl. B james, C. Bruno, titled: “Effect of gelatin-cystine and serenoa repens extract on free radicals level and hair growth”, Presented at Singapore clinical dermatology 2000 –Singapore 18-20 June, 1998
  17. Pam Z., Wikonkal N., Pam N., -15th Annual Meeting of the European Hair Research Society (EHRS) , Jerusalem, Israel, July 6-9, 2011.
  18. Benito-Ruiz et al.: A randomized controlled trial on the efficacy and safety of a food ingredient, collagen hydrolysate, for improving joint comfort. International Journal of Food Sciences and Nutrition, 2009, Vol. 60, No. s2 : Pages 99-113
  19. Schauss et al.: Effect of the novel low molecular weight hydrolyzed chicken sternal cartilage extract, BioCell Collagen, on improving osteoarthritis-related symptoms: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial.Agric Food 21. Chem. 2012 Apr 25;60(16):4096-101.
  20. Jing et al. 2014.23. Bannai M, Kawai N. New therapeutic strategy for amino acid medicine: glycine improves the quality of sleep. J Pharmacol Sci. 2012;118(2):145-8.
  21. File et al.: Beneficial effects of glycine (bioglycin) on memory and attention in young and middle-aged adults. J Clin Psychopharmacol. 1999 Dec;19(6):506-12.
  22. Kakoi C. et al.: Collagen peptides enhance hippocampal neurogenesis and reduce anxiety related behavior in mice . Biomed Res. (2012).
  23. Rubio et al.: Oral ingestion of a hydrolyzed gelatin meal in subjects with normal weight and in obese patients: Postprandial effect on circulating gut peptides, glucose and insulin. Eat Weight Disord. 2008 Mar;13(1):48-53.
  24. THE SPECIFIC DYNAMIC ACTION OF GELATIN HYDROLYSATES by DAVID RAPPORT, From the Department of Physiology, Western Reserve University Medical School, Cleveland. Received for publication, October 8, 1926. Published the American Society 28. of Biological Chemists, Inc., Vol 71. p. 75-86 in English.
  25. Samraj et al.: A red meat-derived glycan promotes inflammation and cancer progression. PNAS January 13, 2015. 112 (2) 542-547 https://doi.org/10.1073/pnas.1417508112
  26. Samraj et al.: Involvement of a Non-Human 2. Sialic Acid in Human Cancer. Front Oncol. 2014; 4: 33. 10.3389/fonc.2014.00033
  27. Eleftheriou et al.: Prevalence of anti-Neu5Gc antibodies in patients with hypothyroidism. Biomed Res Int. 2014;2014:963230. doi: 10.1155/2014/963230. Epub 2014 Jun 9.
  28. http://perfecthealthdiet.com/2015/01/neu5gc-red-meat-human-disease-part/
  29. http://perfecthealthdiet.com/2015/02/neu5gc-autoimmunity-hashimotos-hypothyroidism/
  30. Lugo JP, et al. Efficacy and tolerability of an undenatured type II collagen supplement in modulating knee osteoarthritis symptoms: a multicenter randomized, double-blind, placebo-controlled study. Nutr J. 2016;15:14.
  31. Lugo JP, et al. Undenatured type II collagen (UC-II®) for joint support: a randomized, double-blind, placebo-controlled study in healthy volunteers. J lnt Soc Sports Nutr. 2013;10:48.
  32. Crowley DC, et al. Safety and efficacy of undenatured type ll collagen in the treatment of osteoarthritis of the knee: a clinical trial. Int J Med Sci. 2009;6:312-321.
  33. Bagi C.M. Osteoarthritis - Opportunities for nonsurgical therapies. Presented at 8th International Conference of Orthopedic Surgeons and Rheumatology, March 22-23, 2017 Rome, Italy
  34. Marone PA, et al. Safety and toxicological evaluation of undenatured type II collagen. Toxicol Mech Meth. 2010;20:175-189.
  35. Cutolo M.: Circadian rhythms and rheumatoid arthritis. Joint Bone Spine. 2019 May;86(3):327-333. doi: 10.1016/j.jbspin.2018.09.003. Epub 2018 Sep 15.
  36. https://examine.com/supplements/hyaluronic-acid/
  37. https://examine.com/supplements/chondroitin/

 

Zloženie
Zloženie: hydrolyzát kuracej chrupavky Chondractiv®
WebShop System