4,00 €
GAL Omega-3 Eco
GAL Omega-3 Eco
GAL Omega-3 Eco
GAL Omega-3 Eco
GAL Omega-3 Eco
GAL Omega-3 Eco
GAL Omega-3 Eco
GAL Omega-3 Eco
GAL Omega-3 Eco
GAL Omega-3 Eco

GAL Omega-3 Eco

EAN číslo :
GAHUKT17
17,50

Výživový doplnok s prírodným koncentrátom rybieho oleja 
 

Používame prírodnú verziu koncentrátu rybieho oleja Golden Omega®, pretože sa vyrába z malých druhov divých rýb s nulovou ekologickou stopou, pri rybolove sa zachováva biodiverzita a pri modernej výrobnej technológii nevzniká zbytočný odpad ani znečisťujúce látky. → Certifikát IFFO RS a Friends of the Sea. 

Spracovanie rýb sa začína okamžite, bez skladovania → TOTOX < 5 

Olej získaný z už čistej ryby je dokonca molekulárne vyčistený novým, patentovaným procesom, vďaka ktorému je obsah omega-3 2–3x a nedajú sa zistiť ani žiadne nečistoty. Obsahuje omega-3 mastné kyseliny v prírodnej forme, nie v široko používanej, voliteľne označenej, lacnej forme etylesteru. 

Aby sme si dlho zachovali čerstvosť produktu, stabilizovali sme ho našou vlastnoručne vyvinutou antioxidačnou zmesou, ktorý obsahuje: 
- prírodný komplex vitamínu E (8 druhov tokoferolu + tokotrienolu) s tokotrienolmi z červeného palmového ovocia s certifikátom MSPO („priateľské k orangutanom“, z udržateľného hospodárstva) 
- antioxidanty získané takzvanou superkritickou extrakciou z gréckeho šalvie bez užívaní chemikálií. 

Neprekračujte odporúčanú dennú dávku! Nie je určené ako náhrada pestrej a vyváženej stravy a zdravého životného štýlu. Uchovávajte mimo dosahu detí.

Hlavní kategorie >Produkty
K obľúbeným
Odporúčam
Porovnanie
Tlačí
OTÁZKY K VÝROBKU
Podrobnosti
Zloženie
Podrobnosti

Zdravotné výhody užívania rybieho oleja

Je takmer nemožné vymenovať výhody užívania rybieho oleja, t. j. užívania správneho pomeru omega-3 a veľkého množstva mastných kyselín EPA, DPA a DHA. Počas výskumov doteraz potvrdené pozitíva v krátkosti:

Mozog a nervová sústava:

  • Znižuje agresivitu, dráždivosť a zlú náladu
  • Pomáha pri študovaní a vyvíja inteligenciu, ďalej zvyšuje hmotnosť mozgu a vyvíja mozog, najmä vtedy, ak je vhodný jeho príjem aj počas tehotenstva

Srdcovo-cievny systém:

  • Pomáha udržiavať pružnost ciev, reguluje srdcový tep a hladinu cholesterolu
  • Značne znižuje hladinu triglyceridov a v prípade vysokej hodnoty aj krvný tlak

Iné priaznivé účinky:

  • Všeobecný protizápalový účinok
  • Má dobrý vplyv na vlásočnice v očiach
  • Pomáha udržiavať zdravie vlasov a pokožky
  • V prípade vysokej hladiny EPA a DHA sa pomalšie skracuje telomér chrániaci konce DNA-reťazcov, čo je momentálne najpresnejším ukazovateľom dlhého života

O omega-3

Správny pomer mastných kyselín omega-3 a omega-6 je nevyhnutný k správnej funkcii nášho organizmu. Kým z dvoch omega-3 mastných kyselín (EPA a DHA) sa produkujú rôzne protizápalové látky, zatiaľ prehnané užívanie omega-6 dlhodobo stupňuje zápal v našom organizme Preto je to nebezpečné, pretože väčšina najčastejších (tzv. civilizačných) ochorení vznikne v dôsledku vysokej hladiny zápalu, zároveň táto hodnota v značnej miere zrýchľuje aj proces starnutia.

Obnovenie zdravého pomeru omega-3/6

Človek je geneticky „určený” na pomer mastných kyselín omega-3/6 blízky k 1:1. Pomer mastných kyselín u našich predkov bol taký istý, ako aj u členov dnes existujúcich zdravších etnických skupín. Pretože morské ryby a plody mora konzumujeme iba zriedkavo, zároveň konzumujeme veľké množstvo rastlinných olejov a kŕmených zvierat bohatých na omega-6, tento pomer sa k dnešnému dňu výrazne posunul smerom k omega-6 (1:8 – 1:32), čo môže byť zdrojom mnohých ochorení.

Najlepším riešením na obnovenie vhodného pomeru je, ak výrazne znížime konzumáciu potravín bohatých na omega-6, pravidelne užívame čisté doplnky stravy obsahujúce EPA a DHA a snažíme sa pravidelne konzumovať morské ryby a plody mora.

Prečo nie je dobrá väčšina rastlinných olejov omega-3?

Okrem oleja z rias rastlinné oleje obsahujúce omega-3 nie sú vhodné, pretože neobsahujú EPA a DHA, ale kyselinu alfa linolénovú (ALA) ako omega-3, ktorá sa však v ľudskom organizme premení iba vo veľmi malom množstve na užitočné mastné kyseliny EPA a DHA. Je pritom dôležité, že rastlinná omega-3 (ALA) v našom organizme znižuje tvorbu užitočnej mastnej kyseliny menom kyselina dihomo-gama-linolénová, ktorá má tiež protizápalový účinok, čo prehnané užívanie mastnej kyseliny omega-6 už samé znižuje.

Výhody GAL Omega-3

Síce najekonomickejším riešením pre denný príjem vhodného množstva EPA a DHA je kvalitný rybí olej, predsa mnohí preferujú kapsulové riešenie. V kapsulách GAL Omega-3 ECO sa nachádza najkvalitnejší a najčistejší rybí olej na svete, ktorý sme si zvolili podľa nasledujúcich dôležitých hľadísk:

ECO

Vyrábajú ho z voľne žijúcich drobných rýb s nulovou ekologickou stopou. Pričom pri rybolove dávajú pozor na zachovanie biodiverzity, vďaka moderným výrobným technológiám, nevzniká žiadny nepotrebný odpad alebo znečisťujúca látka – disponuje aj osvedčením IFFO RS and Firends of the Sea.

Čistota

Je 100% vyrábaný z druhu voľne žijúcej drobnej ajoky s krátkym životným cyklom, ktorej hlavnou potravou je kril a rôzne planktóny. Vďaka tomu a neznečistenej oblasti rybolovu už získaný surový olej je čistý, ale prostredníctvom nového, šetrného a patentovaného postupu ho ďalej čistia, výsledkom čoho nie je detekovateľná žiadna znečisťujúca látka ani s najpresnejšou metódou. Čistejší rybí olej jednoducho neexistuje.

Čerstvosť

Spracovanie rýb sa začína hneď po vylovení, neskladujú sa, tým pádom hodnota TOTOX, čo naznačuje oxidáciu mastných kyselín omega-3 je mimoriadne nízka, pod 5. Počítajúc na jednotku účinnej látky je to najčerstvejší rybí olej na svete.

Extra vysoký obsah účinnej látky

Jedna kapsula GAL Omega-3 ECO obsahuje 700 mg Ω3 mastnú kyselinu, z čoho 350 mg je EPA, 250 mg je DHA a 100 mg je DPA a SDA. (Iné kapsuly s rybím olejom charakteristicky obsahujú 100-350 mg Ω3.)

Prírodnosť

Má formu triglyceridov (TG), nie lacnú, umelú formu etyl-éstera (EE) charakteristickú pre koncentrované rybie oleje. Za romantickou myšlienkou prírodnosti preto je to také dôležité, lebo etyl estery sa trávia a zužitkujú inak ako TG nachádzajúci sa v prírode. Odkedy vo výskumoch používajú iba umelé formy, objaví sa čoraz viac analýz, podľa ktorých rybí olej je menej účinný ako si to skoršie mysleli. Možno je to iba náhoda, ale je to ďalší dôvod, pre ktorý používame výlučne prirodzenú TG formu.

Pretože sa neoznačuje, jediným spôsobom sa vieme presvedčiť o tom, či nami zvolený výrobok je TG alebo EE: EE za pár sekúnd začne rozkladať, leptať polystyrén, kým TG nie.

O 30% lepšie zužitkovanie

Z rybích olejov molekulárne čistených a koncentrovaných, ale prírodných (TG) konečných foriem zužitkovanie Ω3 mastných kyselín je o 30% lepšie ako z jednoduchých prírodných rybích olejov (nehovoriac o forme EE).

Slávny a prísny kanadský orgán IFOS, kvalifikujúci rybie oleje hodnotil 5 hviezdičkami, ale ďaleko presahoval aj požiadavky tejto úrovne.

Zachovanie stability

Aby dlho zachoval svoju čerstvosť (TOTOX), stabilizovali sme ho aj vlastnou zmesou, ktorá sa skladá z prírodného komplexu vitamínov E obsahujúceho tokotrienoly vyťažené z plodov červenej palmy pochádzajúcich z RSPO kvalifikovaných („orangutan-priateľských”), udržateľných hospodárstiev a antioxidantov získaných zo šalvie gréckej bez chemikálií (tzv. superkritickou extrakciou).

Dávkovanie

Postačuje aj užívanie 1 kapsuly denne z nášho produktu, aby omega-3 mohla vyvíjať všetky svoje účinky na mozog, oči a srdcovo-cievny systém, na to je totiž potrebných minimálne 500 mg EPA+DHA. Z priemernej kapsuly s rybím olejom môže byť potrebných aj 2-6 denne pre dosiahnutie tohto množstva, darmo je na nich napísaná odporúčaná denná dávka 1 kapsula. Pre zníženie hladiny triglyceridov je ale podľa EFSA potrebných minimálne 2000 mg EPA+DHA, tým pádom pre tento cieľ môžu byť potrebné aj 3-4 kapsuly (ale nie 8-20 kusov ako v prípade väčšiny kapsúl s rybím olejom).

Zdroje:

  1. https://www.goldenomega.cl/quality/
  2. https://examine.com/supplements/fish-oil/
  3. Sublette ME, Ellis SP, Geant AL, Mann JJ. Meta-analysis of the effects of eicosapentaenoic acid (EPA) in clinical trials in depression. J Clin Psychiatry. 2011 Dec;72(12):1577-84. doi: 10.4088/JCP.10m06634. Epub 2011 Sep 6. PMID: 21939614; PMCID: PMC3534764.
  4. Martins JG. EPA but not DHA appears to be responsible for the efficacy of omega-3 long chain polyunsaturated fatty acid supplementation in depression: evidence from a meta-analysis of randomized controlled trials. J Am Coll Nutr. 2009 Oct;28(5):525-42. doi: 10.1080/07315724.2009.10719785. PMID: 20439549.
  5. Sarris J, Mischoulon D, Schweitzer I. Omega-3 for bipolar disorder: meta-analyses of use in mania and bipolar depression. J Clin Psychiatry. 2012 Jan;73(1):81-6. doi: 10.4088/JCP.10r06710. Epub 2011 Aug 9. PMID: 21903025.
  6. Fontani G, Corradeschi F, Felici A, Alfatti F, Migliorini S, Lodi L. Cognitive and physiological effects of Omega-3 polyunsaturated fatty acid supplementation in healthy subjects. Eur J Clin Invest. 2005 Nov;35(11):691-9. doi: 10.1111/j.1365-2362.2005.01570.x. PMID: 16269019.
  7. Horrocks LA, Yeo YK. Health benefits of docosahexaenoic acid (DHA). Pharmacol Res. 1999 Sep;40(3):211-25. doi: 10.1006/phrs.1999.0495. PMID: 10479465.
  8. Muldoon MF, Ryan CM, Sheu L, Yao JK, Conklin SM, Manuck SB. Serum phospholipid docosahexaenonic acid is associated with cognitive functioning during middle adulthood. J Nutr. 2010 Apr;140(4):848-53. doi: 10.3945/jn.109.119578. Epub 2010 Feb 24. PMID: 20181791; PMCID: PMC2838625.
  9. Narendran R, Frankle WG, Mason NS, Muldoon MF, Moghaddam B. Improved working memory but no effect on striatal vesicular monoamine transporter type 2 after omega-3 polyunsaturated fatty acid supplementation. PLoS One. 2012;7(10):e46832. doi: 10.1371/journal.pone.0046832. Epub 2012 Oct 3. PMID: 23056476; PMCID: PMC3463539.
  10. Pottala JV, Yaffe K, Robinson JG, Espeland MA, Wallace R, Harris WS. Higher RBC EPA + DHA corresponds with larger total brain and hippocampal volumes: WHIMS-MRI study. Neurology. 2014 Feb 4;82(5):435-42. doi: 10.1212/WNL.0000000000000080. Epub 2014 Jan 22. PMID: 24453077; PMCID: PMC3917688.
  11. Devarshi PP, Grant RW, Ikonte CJ, Hazels Mitmesser S. Maternal Omega-3 Nutrition, Placental Transfer and Fetal Brain Development in Gestational Diabetes and Preeclampsia. Nutrients. 2019 May 18;11(5):1107. doi: 10.3390/nu11051107. PMID: 31109059; PMCID: PMC6567027.
  12. Dangardt F, Osika W, Chen Y, Nilsson U, Gan LM, Gronowitz E, Strandvik B, Friberg P. Omega-3 fatty acid supplementation improves vascular function and reduces inflammation in obese adolescents. Atherosclerosis. 2010 Oct;212(2):580-5. doi: 10.1016/j.atherosclerosis.2010.06.046. Epub 2010 Jul 21. PMID: 20727522.
  13. Axelrod L, Camuso J, Williams E, Kleinman K, Briones E, Schoenfeld D. Effects of a small quantity of omega-3 fatty acids on cardiovascular risk factors in NIDDM. A randomized, prospective, double-blind, controlled study. Diabetes Care. 1994 Jan;17(1):37-44. doi: 10.2337/diacare.17.1.37. PMID: 8112187.
  14. Wei MY, Jacobson TA. Effects of eicosapentaenoic acid versus docosahexaenoic acid on serum lipids: a systematic review and meta-analysis. Curr Atheroscler Rep. 2011 Dec;13(6):474-83. doi: 10.1007/s11883-011-0210-3. Erratum in: Curr Atheroscler Rep. 2012 Feb;14(1):93. PMID: 21975919.
  15. Ramel A, Martinez JA, Kiely M, Bandarra NM, Thorsdottir I. Moderate consumption of fatty fish reduces diastolic blood pressure in overweight and obese European young adults during energy restriction. Nutrition. 2010 Feb;26(2):168-74. doi: 10.1016/j.nut.2009.04.002. Epub 2009 May 31. PMID: 19487105.

 

Zloženie
Zloženie: koncentrát rybieho oleja Golden Omega® (prírodný tzv. TG variant), kapsula: želatína, glycerín, čistená voda; prírodný antioxidant: zmiešané tokoferoly a tokotrienoly, extrakt zo šalvie; sladidlo: glykozidy steviolu (výťažok z listov stévie); kryštálový vanilín.
WebShop System